Näyteikkunat


Tehtävänä oli siis kuvata 10 kiinnostavaa näyteikkunaa ja kertoa miksi ne pistivät silmään. Ja Salon alueella kun asun, vaihtoehtoja ei ruhtinaalisesti ollut. Olin täysin objektiivinen valinnoissani. En siis valinnut näyteikkunoita sen perusteella, mikä liike oli kyseessä. Valinnat perustuivat kauniiseen ulkonäköön, väreihin, kiinnostukseen, ja mielenkiintoon. Liike, joka on ulkoisesti erilainen kuin muut, värikäs tai kaunis, tuo halua tutkia liikettä tarkemmin. Ulkoasun kiinnostavuuteen vaikutti myös se, tuleeko näyteikkunasta hyvin ilmi liiketoiminta, se mitä liike myy tai mitä siellä tehdään.

                                                                             Sokos

         Sokoksen näyteikkuna oli näyttävä, selkeä ja siihen oli käytetty tilaa, osittain näyteikkuna oli
                                           yksinkertainen, mutta oikealla tavalla pelkistetty.
                                                                                                                                                               
                           



Monaco

Monacon näyteikkuna on todellakin tyylikäs, tummanpuhuva ja hyvän kokoinen. Ihmisten kuvat ovat aina hyvä idea näyteikkunoihin. Kuvat ovat tarkkoja ja selkeitä, se mitä niillä yritetään viestittää tulee hyvin selville. Tekstin printti on kaunis ja tuo esille tyylikästä näkemystä. 






Café Maku

Näyteikkunassa oli erilainen ja vaihteleva printti ja sen sijaan, että olisi vain teksti, ikkunassa on myös väriä. Ikkunasta näkyy myös televisio, jossa näytetään mainoksia liittyen Café Makuun. Ulkona sisustus oli myös mieleinen ja kodikas tunnelma välittyi ulos asti.

 

                                              


Musti ja Mirri

Tämän kaupan ikkunoista todellakin huomaa kuinka on käytetty vaivaa, jotta varmasti kaikki huomaisivat mikä kauppa on kyseessä. On myös hienoa, kuinka kuviin on käytetty oikeita eläimiä eikä pelkkää tekstiä tai piirroshahmoja. Kuvat ovat suuria ja selkeitä. Kuvat ja värit sopivat hyvin yhteen.





Kikan Kukka ja Lahja

Tästä esillepanosta tulee todellakin vanhanaikainen ja romanttinen tunnelma. Kukkia on hienosti tuotu ulos esille, liikkeen koosta huolimatta. Itseäni viehättää samankaltainen tyyli, kuin mitä itse haluaisin käyttää omassa kodissani vielä joskus. Kaikenlaiset kauniit mutta yksinkertaiset kyltit ja tekstit tuovat myös oikein harmoonisen tunnelman. Liike todellakin huutaa jokaisen ohikulkijan nimeä.


                                      
 




Lumo

Ei varmaankaan jää kellekkään epäselväksi mitä tässä liikkeessä on. Selvyys ulkoasussa on tärkeää, jotta kukaan ei joudu kovin kauaa hakemaan paikkaa, jota etsii. Värien ja kuvien käyttö on todella onnistunut. Kuvia on paljon mutta ei ole epäselvä.





Kukkakimppu

Teksti on kaunis ja selkeä, siihen yhdistetty teippaus sopii hyvin tekstin kanssa ja täydentää sitä sopivasti. Teippauksia on vähän mutta tarpeeksi. Sen sijaan ikkunassa oleva kokonaisuus on pitkään harkittu ja vaivannäön arvoinen. Ohikulkija varmasti kiinnittää huomiota kaikkiin pieniin yksityiskohtiin. Värejä on käytetty oikein ja ulkoasu on monipuolinen.

 




Ilo

Eiköhän nimikin jo kerro miksi tämän valitsin. Jos ei tämä tuo hymyä kasvoillesi, ihme on. Ulkoasu on tyylikäs, pelkistetty ja todella suloinen. Näyteikkunaa ei ole pilattu turhilla väreillä vaan on annettu selkeän tekstin puhua puolestaan. Mielestäni riittää oikein hyvin.





Anna ja Otto

Tässä ulkoasussa pidin myös selkeästä mutta tyylikkäästä printistä. Kuvasta saa kauniin ensivaikutelman ja vie huomion kuvan kautta myös tekstiin eli nimeen. Kuva ei esitä mitään ja ehkä siitä syystä vie huomion helposti. Musta pohja kyltissä ja muussakin on aina hyvä vaihtoehto. Yksinkertainen ulkoasu on tässä tapauksessa tosi hyvin toteutettu.

  

   

    


Salon Kukka

Tässä yksinkertaisesti pisti silmään kukkien suuri määrä ja kauniit asetelmat. Ikkunoissa oli myös käytetty muuta kivan näköistä kuin vain kukkia. Tekstit ovat niin yksinkertaiset kuin vain voi olla ja ehkä siitä syystä sopii kukkien sekaan hyvin.



 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muurlan palaute

Muurla kuvausten suunnittelu

Näyttötyö