Infografiikka


Kouluun tullessamme aloitimme täysin vieraasta aiheesta suunnittelemaan omaa infografiikkaa aiheesta paino- ja julkaisuvalmis tuote. Työskentely aloitettiin pinterest taulun tekemisestä, johon lisäilimme kiinnostavia kuvia. Tarkoitus oli myös tehdä luonnoksia ja suunnitelmia siitä millainen omasta työstä tulee. Ideani ei suoranaisesti löytynyt pinterestistä vaan sanasta väriavaruus. Halusin, että työssä näkyy vain se, mitä itse ajattelen, muut ihmiset voivat siis päätellä itse mistä lopputulos syntyi. Alla oleva kuva on tämänhetkinen tilanne, eli en tiedä muokkaantuuko työ vielä vaiko ei. En halunnut työstä tulevan kovinkaan järjestelmällinen tai hallittu, halusin, että lukija joutuu etsimään vastauksia ja miettimään tarkkaan kun lukee työtäni.

Välivaiheet: Otsikko oli aluksi todella suurella fontilla työn yläkulmassa, tekstit olivat valkoiset, värit teksteihin otin planeetoista. Tekstien kohdat olivat järjestelmällisemmin aluksi, lopputuloksessa kuitenkin fontit pieneni, jotta sain työhön tyhjää tilaa. Tyhjää tilaa sain muodostettua myös lyhentämällä tekstejä.

Parannettavaa: Fontit olisivat voineet olla harkitummat etenkin otsikossa. Vaikka työ on selkeä, työn idea olisi voinut tulla paremmin esille.



Ja niinkuin näkyy, ideani ei todellakaan lähtenyt pinterestistä, kuvat olivat mielestäni väriltään ja kuviltaan mielenkiintoisia. Sommittelu miellytti silmääni sekä muotojen ja kuvioiden valinnat.



Otsikointi: Itse en käyttänyt sen ihmeellisemmin väliotsikoita tai muuta turhaa vaan kirjoitin pääotsikon, aiheet ja aiheiden alle lyhyet selitykset.

Värikartta: Väreinä työssä oli ensin yksinkertainen valkoinen, loppujen lopuksi kuitenkin opettajien sanoista innoittamana käytin neljää väriä, jotka kaikki löytyivät planeettojen pinnoilta.

Muodot: Muodoista ja sommitteluista ei sen enempää kuin, että yritin saada ilmavan oloisen työn, sekä niin, ettei tekstiä juurikaan turhaan olisi kirjoitettu. Tekstien paikkoja vaihtelin useampaankin otteeseen.

Suuraakkoset ja pienaakkoset: Mitäpä niistä muuta kertomaan, kaikkien otsikoiden kaikki kirjaimet isolla ja kaikki muut pienellä.

Linjaukset ja marginaalit: Niinkuin aiemmin sanoin, työstä ei kuulunut tulla kovinkaan järjestelmällinen, joten lopputulos ei ollut kovin rytmitetty. Tietynlainen raja kuitenkin otsikosta muodostui työn sivuun.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muurla kuvausten suunnittelu

Näyttötyö

Muurlan palaute