Pinterest


Lähdimme siis tarkastelemaan pinterest sivustolta graphic design nimisellä hakusanalla mielenkiintoisia ideoita planssin tai julisteen tekemiseen oman maun mukaan. Katsetta kerääviä kuvia löytyi toivottua enemmän, joten yritin valita vain muutaman. Itse tykkään erilaisista fonteista, niin sanotusti hankalasti luettavista tekstityyleistä. Planssin täytyy kiinnittää paljon huomiota, jotta minä kiinnostun ja jaksan vilkaista saatikka sitten lukea sitä. Pestyt värit sopivat mielestäni kokonaisuuteen, jossa on paljon värejä tai muutakin haaleaa. Kirkkaat taas korostamaan tärkeitä kohtia. Omalla tavallaan planssi, jossa on esimerkiksi eläimen, ihmisen tai jonkun muun konkreettisen asian tai esineen ääriviivat mutta ääriviivojen sisällä on jotain muuta, näyttävät ainutlaatuiselta. Tässä yksi esimerkki.


Kuvassa on kauniit värit ja mukanaan vievä tunnelma. Karhun ääriviivojen sisällä oleva maisema saa mielikuvan, että kuva jatkuu todella kauas. Kuva tuo mielenkiintoa ja kiinnostusta sekä mielikuvia siitä mitä kuvassa tapahtuu.













Värimaailma, joka vie huomioni on enemmän ehkä synkät, tunnelmalliset ja tummat värit, kuin auringonlasku tai kynttilän valo. Revontulet, taivas ja maisemat ovat yleensä kauniin värisiä, samettisia ja tarkkoja, sellaiset viehättävät myös plansseissa. Huomioiden tietenkin,ettei kaikkeen sovi sellaiset värit.


Nämä väriyhdistelmät ovat simppelit muttei tylsät, tausta sekä kuvan värit sopivat jokaisessa hyvin toisiinsa, eikä kokonaisuus ole liian täyden näköinen mutta kiinnostava, niin sisällön kuin värienki vuoksi. Kuvia on käytetty hienosti, eikä ne peitä koko taustaa. Fontti on erilainen, eikä kirjaimet ole tavalliset, niitä on tyylitelty ja ne eivät kaikki ole samalla rivillä. Realistisien kukkien lisäksi on myös käytetty muita kuvioita sekä kukkien ympärille eri tekstejä suht tavallisella fontilla.


1. Tässä kuvassa värit ovat haaleita ja suht todentuntuisia.

2. Tässä taas tausta on mukavan hempeä mutta kukat samaa väriä mutta eri sävyä sisältäviä. Värit ovat myös kirkkaita ja selkeitä.

3. Tässä kuvassa värit ovat kuin aamupuuromainoksista, aurinkoinen keltainen, syksyinen ruskea ja punertavan oranssi tuovat rauhallisuutta ja pirteyttä.

4. Tähän tummanpuhuvaan kuvaan on tuotu sävyä kirkkaalla pinkillä, joka tuo yölliseen tunnelmaan raikkautta ja kontrastia.

















































Näissä kuvissa on kauniisti käytetty värejä ja mustavalkoista samaan aikaan. Ihmisten kuvat kiinnittävät useimmiten huomioni. Vaaleat värit, simppelit tekstit, sekä aidot ihmiset ovat yhdistetty mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.




1. Mustavalkoiseen naamaan on yhdistetty värikkäät kuvat, jotka ovat ristiriidassa miehen naaman kanssa. Se herättää mielenkiintoa ja tuo erilaisuutta kuvaan.

2. Tässä kuvassa on yhdistelty Amerikan lippu tyylisesti samea punainen ja tavallinen valkoinen teksti tuomaan syvyyttä kuvaan.

3. Naisen kuvaa on rikottu ja ikäänkuin jatkettu toisella kuvalla, kuva herättä kysymyksiä ja kokonaisuus on kolmiulotteinen.

4. Viimeiseen kuvaan on tuotu keskeisiä asioita simppeleiden kolmioiden muotoon, päihteet ja meikit kylmyyttä ja synkkyyttä, mutta vaalean punaiset ruusuilla täytetyt alueet tuovat lempeää ajattelua kuvasta.
















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perspektiivipiirros

Muurla kuvausten suunnittelu

Näyttötyö